Ziua Mondiala a Mediului Inconjurator

 

Ziua Mondiala a Mediului Inconjurator este un eveniment anual care are ca scop conservarea mediului natural. Activitatile se desfasoara pe tot parcursul anului, insa punctul culminant este la 5 iunie, si implica lumea intreaga.

Conceptul de Ziua Mondiala a Mediului Inconjurator a inceput in anul 1972, devenind astazi unul dintre instrumentele principale prin care Organizatia Natiunilor Unite stimuleaza la nivel mondial protejarea  naturii si incurajeaza guvernele la o politica prudenta din punct de vedere al resurselor.

Tema de anul acesta este ” Think. Eat. Save „, adica ” Gandeste. Mananca. Salveaza „. Aceasta campanie combate risipa de hrana la nivel global si stimuleaza consumatorii la informare privind alimentatia, pentru a reduce impactul ecologic datorat productiei alimentare.

Potrivit unui studiu al ONU, in fiecare an, 1.3 miliarde tone de alimente sunt irosite, echivalent cu cantitatea de mancare produsa de intreaga Africa central-sudica.  In acelasi timp, 1 din 7 oameni din populatia globului merge la culcare infometat, si mai mult de 20.000 de copii sub varsta de 5 ani mor zilnic din cauza foametei.

Avand in vedere acest dezechilibru intre stilurile de viata si rezultatele devastatoare  asupra mediului, in acest an, Ziua Mondiala a Mediului Inconjurator, ne incurajeaza sa alegem alimentele care prin procesul lor de productie nu polueaza.

Posteaza un comentariu