Rhododendronul

Rhododendron este un arbust de marime medie rareori ajungand la dimensiuni mari. In general Rhododendronul are o inaltime cuprinsa intre unu si sase metri. Cel mai mare, Rhododendron giganteum, a fost raportat ca avand peste 30 m inaltime.

Frunzele sunt aranjate in spirala pe ramurile acestuia. Fiecare frunza in parte este lunga, cu marginile netede si varful ascutit. O frunza masoara aproximativ 50 cm (putand ajunge si la 100 cm la specia Rhododendron sinogrande). Culoarea frunzelor este verde inchis. In functie de specie, frunzele pot fi cazatoare sau vesnic verzi. Florile acestora au diferite forme si culori, in functie de specie.

Rhododendronul este utilizat intensiv in decorarea gradinilor in multe parti ale lumii, iar multe soiuri sunt cultivate in pepiniera, cu scop comercial. Rhododendron este apreciat pentru marimea acestuia, pentru frumusetea florilor si pentru faptul ca unele specii sunt vesnic verzi. In unele zone, speciile mai inalte de Rhododendron sunt apreciate si cultivate pe post de copaci ornamentali.

Posteaza un comentariu