Muscatele

Desi nu tot atat de cautata ca alte specii de plante cu flori, muscata este, totusi, una dintre cele mai populare flori din Romania, fiind foarte raspandita aproape in toate casele, impodobind ferestrele si balcoanele. Popularitatea acestei flori se explica atat prin faptul ca este total nepretentioasa la conditiile de uscaciune atmosferica din interioarele noastre, cat şi datorita abundentei infloririi – aceasta in cazul speciilor decorative prin florile lor.

Muscatele pot fi cultivate atat in gradina, cat si in ghivece si jardiniere. Diferenta de principiu ar fi aceea ca speciile cultivate in gradina sunt, de regula, mai mari. Pot sa fie cultivate si in gradina specii mici alaturi de cele mari in functie de locatia pe care doriti sa o scoateti in evidenta.

Pentru a avea parte de flori tot sezonul este indicat ca din aprilie pana in septembrie sa administrati un ingrasamant lichid, respectand dozele indicate. Exista, in comert, chiar ingrasamant special pentru muscate, dar daca nu gasiti, puteti cumpara ingrasamant pentru plante cu flori, fiind si acesta foarte bun.

Posteaza un comentariu