Sfaturi de la o firma profesionista de gradinarit: Ingrijirea gazonului

Ati vazut peluze, care sunt o opera de arta? Firul de iarba este verde, gros si luxuriant iar gazonul ramane asa pe tot parcursul anului. Pentru ca peluza dvs. sa arate atat de bine nu este atat de usor precum un desen realizat cu o pensula pe o panza. Este nevoie de planificare, invatatura si rabdare. Pentru aceasta trebuie sa gasiti servicii specializate de ingrijire a gazonului astfel incat acesta sa prospere pe tot parcursul anului.

De ce este importanta ingrijirea gazonului?

Stiti de ce este asa importanta ingrijirea gazonului? Nu este vorba doar despre iarba verde. Este vorba de sanatatea noastra si de mediul din care facem parte. De exemplu:

  • Un gazon de 2.500 de metri patrati, produce suficient oxigen pentru o familie de patru membri timp de un an.
  • De asemenea, actioneaza ca un filtru de apa ajutand la curatarea mediului nostru urban.
  • Un gazon sanatos incurajeaza dezvoltarea organismelor benefice.
  • Peluzele sunt filtre de aer naturale, ele colecteaza praful si murdaria.
  • Gazonul combate poluarea atmosferica si reduce dioxidul de carbon rezultat in urma arderii combustibililor fosili.

 

Stiinta care sta la baza ingrijirii unui gazon

Marea majoritate a oamenilor incearca sa gaseasca sfaturi si reguli de ingrijire a gazonului, dar nu inteleg stiinta care sta in spatele unor procese care fac din gazon sa creasca sanatos si verde. Iata cateva sfaturi de ingrijire a gazonului care te vor putea ajuta:

Fertilizare consecventa.Trebuie intocmit un plan consistent de ingrijire cu ingrasaminte bogate in nutrienti care sunt in legatura directa cu factori importanti de ingrijire a gazonului precum culoarea firului de iarba, densitatea, cresterea rapida, recupererea rapida si boli.

Control preventiv asupra insectelor. Este important ca ingrijirea gazonului sa includa, nu doar un tratament pentru gazonul infestat, dar si masuri preventive pentru peluzele situate in regiuni, ce au o sensibilitate la deteriorare din cauza insectelor precum, diferite tipuri de viermi, furnici etc. De asemenea, este important nu numai sa stim ce fel de tratament sa utilizam ci si perioada in care trebuie folosit.

Controlul eficient al buruienilor. Intelegerea celor mai dificile tipuri de buruieni, modul de a controla si a scapa definitiv de ele intr-un mod corespunzator si sistematic, necesita solutii bazate pe stiinta ingrijirii gazonului, acestea neavand un efect imediat ci in timp.

Tratarea bolilor. Peluzele afectate de diferite boli si ciuperci isi vor recastiga sanatatea doar prin aplicarea unui tratament specific si adecvat bolii respective.  Dar daca nu intelegem stiinta din spatele bolii, cum vom putea tratagazonul in mod eficient? De exemplu ”peticele brun” este datorat unui microorganism nascut in sol fiind foarte greu de tratat. Fara sa fim in cunostinta de cauza, nu vom sti nici ce cantitate/doza de tratament sa folosim.

Aerare si suprainsamantare. Aceste servicii sunt concepute pentru a imbunatati nu numai aspectul gazonului de-a lungul timpului, dar ele ajuta, de asemenea, solul sa absoarba substantele nutritive si umiditatea incurajand,in aceelasi timp,o crestere mai profunda a radacinii.  Acest lucru va duce la imbunatatirea densitatii firului de iarba si va creste capacitatea gazonului de a lupta cu bolile si daunatorii.

Adenandra Gardening: Solutii bazate pe stiinta

Expertii de la Adenandra Gardening sunt familiarizati cu aceste domenii si nu numai. Ei sunt formati pentru a presta servicii superioare. Aceasta formare este riguroasa si necesita recertificare anuala, dar asigura o dezvoltare continua si o mentinere a expertizei . Odata ce v-ati inscris pentru un plan de intretinere, se va efectua o analiza amanuntita a gazonului dvs iar apoi se va intocmi o solutie bazata pe stiinta ingrijirii gazonului pentru a satisface nevoile unice ale acestuia in fiecare sezon al anului.

Posteaza un comentariu

Comentarii (1)

  1. Va multumesc pentru sfaturi!