Sfaturi de la o firma profesionista de gradinarit: Ingrijirea plantelor

Servicii de ingrijire a plantelor. Avem nevoie de asa ceva?

Nu trebuie sa va spunem cat de importante sunt plantele pentru tot ceea ce ne inconjoara. De la oxigenul pe care il elimina pana la amenajare si estetica. De aceea este vital sa mentinem sanatatea arborilor si arbustilor. In acest caz, un serviciu de ingrijire a acestora va fi benefic pentru tine, familia si casa ta. Angajarea unei companii ce ofera servicii de ingrijire a plantelor,  va ajuta sa mentineti sanatatea acestora si de asemenea vor aduce beneficiile unui peisaj sanatos si luxuriant. Un serviciu la preturi accesibile care este cuprinzator si eficient, va atinge mai multe obiective principale.

Beneficiile unui serviciu de ingrijire a plantelor.

1. Tine la distanta daunatorii. Acestia pot manca si in cele din urma pot distruge frunze,trunchiuri si ramuri. Tratamentele selective vor ajuta la prevenirea deteriorarii cauzate de daunatori.

2. Previne si trateaza bolile plantelor. Exista o mare varietate de boli intalnite la arbori si arbusti care sunt nocive sau chiar fatale pentru un copac. Serviciile care includ evaluarea  copacului ajuta la identificarea, tratarea si prevenirea bolilor, inainte de a fi prea tarziu.

3. Mentin in echilibru substantele nutritive. Copacii au nevoie de o nutritie echilibrata  astfel incat acestia sa isi poata pastra culoarea, puterea si frumusetea. Un exemplu ar putea fi injectia specifica de trunchi care corecteaza dezechilibrele nutritive si imbunatateste sanatatea si culoarea plantelor.

4. Stimuleaza cresterea. Anumite servicii cum ar fi fertilizarea zonei de radacina ajuta substantele nutritive sa ajunga adanc atat in scoarta copacului cat si la baza radacinii, stimuland astfel cresterea si dezvoltarea propice.

5. Mentin sanatatea radacinii si a solului.Copacii puternici si sanatosi au radacini puternice si sanatoase pentru ai mentine.Solul in care sunt inradacinati prezinta o importanta la fel de importanta.Combinatia potrivita dintre un sol bogat in substante nutritive,fertilizare adecvata,apa si ingrijire este ideala pentru pastrarea sanatatii arborilor si arbustilor.

Si plantele va vor ajuta la randul lor.

Puteti observa la randul dumneavoastra ca aceasta este o relatie de tip “win-win” (“castig-castig”). Prin generozitatea si grija cu care aceste servicii de ingrijire a arborilor mentin sanatatea acestora,putem vedea caror scopuri servesc copacii:

  •  Costuri mici de incalzire si racire. Cercetatorii spun faptul ca, un copac tanar si  sanatos poate oferi un efect de racire net echivalent cu 10 aparate de aer conditionat care functioneaza timp de 20 de ore pe zi. Spatiile umbrite de arbori si arbusti sunt mult mai racoroase in timpul verii. De asemenea, copacii servesc ca protectie excelenta impotriva vanturilor pe timpul iernii si implicit reduc costurile de energie ale imobilelor.
  • Cresc valoarea proprietatilor.Un peisaj inflorit va spori foarte mult starea generala de sanatate si aspectul proprietatii dumneavoastra iar in consecinta, va creste valoarea acesteia.
  • Mentin calitatea aerului.Arborii sanatosi absorb poluantii atmosferici cum ar fi dioxidul de carbon,dioxidul de sulf,smog-ul si genereaza in schimb oxigen in urma procesului de fotosinteza.
  • Gazon sanatos.Gazonul dumneavoastra este la fel de consistent ca si elementele ce il compun.Un arbust sanatos contribuie la dezvoltarea unui gazon frumos si luxuriant.

Posteaza un comentariu